Rechercheurs politiezone Aarschot gekwetst bij interceptie drugsdealer

Twee leden van de recherche van politiezone Aarschot zijn gewond geraakt bij een interventie op een verdachte drugsdealer in Mol. De feiten dateren van 14 maart 2020 maar zijn pas nu bekend gemaakt.

De recherche voerde, onder leiding van de onderzoeksrechter van Leuven, al enkele maanden een onderzoek uit naar de verdachte handel van een 38-jarige man uit Aarschot. Die reed verschillende keren per week met de auto naar Nederland om er cannabis te kopen. Hij bewaarde die drugs op andere locaties, vermoedelijk om geen drugs in eigen huis te hebben.

Op 14 maart organiseerde de recherche van Aarschot een interventie om de man op te pakken wanneer hij naar België zou terugkeren. Bij deze interventie kreeg de recherche van Aarschot ondersteuning van de plaatselijke politiezone Balen-Mol-Dessel en luchtsteun van de federale politie. De interventie werd uitgevoerd op de Baileybrug in Mol, waar twee leden van de recherche van Aarschot post vatten.

Toen de verdachte met zijn voertuig het einde van de brug naderde, zette één politieagent zich met het politievoertuig dwars over de smalle brug. De andere politieman stond net voor de politieauto op de brug. De doorgang op de brug was bijna volledig versperd maar de verdachte stopte niet. Hij reed door in de richting van de politieman die op de brug stond. De politieman moest wegspringen voor het aankomende voertuig maar werd toch nog geraakt en gewond. In zijn vlucht reed de verdachte ook het politievoertuig aan waardoor de politieman in de wagen verwondingen opliep. Hij is momenteel nog steeds werkonbekwaam.

De verdachte kon de vlucht nemen. Het voertuig is nog dezelfde dag teruggevonden op de parking van een vakantiepark in de buurt. Na verder speurwerk heeft de politie van Aarschot op 17 maart ook de verdachte kunnen opsporen en bij hem thuis kunnen arresteren. Hij is ondervraagd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag op de politieagenten en van de handel in verdovende middelen. De man is aangehouden en verblijft sindsdien in voorlopige hechtenis. Hij erkent een bepaalde betrokkenheid bij de drugsinbreuken maar houdt voor dat hij niet bewust op de agenten zou zijn ingereden. De recherche van zone Aarschot zet het onderzoek verder.

Geef een reactie