Nieuwe klap voor Scherpenheuvel-Zichem: Baloise Belgium Tour afgelast

Organisator Golazo beslist om de Baloise Belgium Tour dit jaar niet te organiseren. Dat is opnieuw een streep door de rekening van de stad Scherpenheuvel-Zichem. Het bedevaartseizoen is allicht grotendeels om zeep en het sportieve hoogstandje dat de stad in juni georganiseerd had, met de slottijdrit van de vroegere Ronde van België, wordt nu ook geschrapt.

Het stadsbestuur betaalde 20.000 euro om het event in Averbode te laten plaats vinden. Wat er met dat geld zal gebeuren is niet duidelijk maar volgens schepen van Sport in Beringen Tijs Lemmens eindigt de Baloise Belgium Tour in 2021 en 2022 in zijn stad en dus niet in Averbode. De grote lijnen van het parcours van dergelijke wedstrijden liggen een paar jaar op voorhand vast en Scherpenheuvel-Zichem had maar een toezegging voor 2020.

Om de organisatie van de Baloise Belgium Tour mogelijk te maken heeft het Sinksencomité dit jaar de Sinksenkoers geschrapt. De organisatie daarvan was alleszins een opgave omdat het klassieke parcours niet mogelijk was omwille van de werken aan de Langenberg. Het aanloopstuk naar het Grasbos, toch het spektakelnummertje van de wedstrijd, wordt momenteel heraangelegd. Die werken zijn volgend jaar afgerond en dus kan het comité weer gewoon inhaken bij de oude formule.

Golazo hertekent kalender van juni

Een maand geleden had Golazo beslist om alle evenementen, gepland tot en met 1 juni, uit te stellen. Nu zijn ook alle evenementen van juni 2020 naar een latere datum dit jaar verschoven worden, terwijl anderen meteen naar volgend jaar schuiven.

Het gaat concreet om de Keytrade Bank Urban Trail Brussels die naar het najaar zal schuiven en de Runners’ Lab Midzomernachtrun in Gent en Climbing for Life Galibier (in het Franse Valloire) die naar volgend jaar verhuizen. Ook de Euro Shop Elfstedenronde en de Baloise Belgium Tour – beide wielerwedstrijden voor profs – zullen niet meer dit jaar, maar volgend jaar plaatsvinden.

De AG Driedaagse Brugge – De Panne die in maart gepland stond en de BinckBankTour die eind augustus zou starten (beide wedstrijden uit de UCI WorldTour), worden ook naar dit najaar verplaatst.

Geef een reactie