Zorgverleners kunnen tijdelijk gratis wagen gebruiken bij SpareMobility

De maatregelen om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan leggen momenteel nogal wat lokale ondernemers volledig stil. Onder meer ook garages blijven gesloten.

Betalen voor gebruik

Voor Vincent Ceunen van Garage P&P is dat een stevige streep door de rekening. De jonge ondernemer startte recent een nieuwe concept op, voor huurwagens. SpareMobility anticipeert op de trend waarbij het persoonlijk bezit van een wagen minder de norm is. Consumenten schakelen steeds meer over op formules waarmee ze betalen voor het gebruik van een wagen. Dat heeft evidente voordelen. Onder meer de inwisselbaarheid van de wagen is veel hoger en je moet geen grote investering financieren.

Grotere garages hebben vrij veel vervangwagens maar die staan in bepaalde periodes gewoon stil. Vincent Ceunen combineerde die beide fenomenen tot een vernieuwend concept. Hij verhuurt de vervangwagens van het bedrijf aan klanten die tijdelijk of slechts voor een beperkte periode een wagen nodig hebben. Huren kan al vanaf 1 uur maar het kan ook voor meerdere dagen. Omdat de wagens multifunctioneel gebruikt worden kan SpareMobility de tarieven om een wagen te huren sterk drukken.

Gratis voor zorgverleners

Dat is slim bekeken maar net in de opstart wordt het bedrijfje van Vincent door de crisismaatregelen afgeremd. Vincent Ceunen probeert om die tijdelijke pauze een maatschappelijke meerwaarde te geven. Zorgverleners zijn momenteel cruciaal en het is essentieel dat ze mobiel blijven maar omdat de garages niet open zijn is dat niet gegarandeerd. Daarom gooit Vincent Ceunen het concept van SpareMobility open voor hen. Zorgverleners kunnen, zolang de crisismaatregelen gelden, gratis een wagen gebruiken. Ze moeten enkel de waarborg van 250 euro betalen maar het huurgeld wordt niet aangerekend. Als de wagen correct wordt ingeleverd krijgen de gebruikers de waarborg uiteraard ook terug.

Opmerking: het filmpje werd gemaakt in de periode voor Corona. Handjes schudden is momenteel uiteraard niet meer aan de orde


Geef een reactie