Foorkramers schenken tablets aan woonzorgcentra in Scherpenheuvel-Zichem

De Verenigde Foorkramers van Scherpenheuvel kermis kopen 10 tablets aan voor de woonzorgcentra en de assistentiewoningen in Scherpenheuvel-Zichem. De toestellen gaan naar Ster der Zee in Scherpenheuvel, Voortberg in Testelt, Huyze Honighsdries in Averbode en Taxandria in Zichem.

Foorkramer Dimitri Put
“Wij zijn het gewend om vreugde te brengen bij de mensen en willen dit in deze donkere tijden blijven doen, ook al zijn het ook voor ons onzekere tijden.”

Met de tablets kunnen de bewoners via video-oproepen visueel in contact blijven met hun familie. De bewoners van de woonzorgcentra krijgen ondertussen al enkele weken geen bezoek meer van hun familie of vrienden. Op die manier wil de crisiscel covid-19 maximaal uit de centra bannen. Vooral het contact tussen verschillende generaties kan nefaste gevolgen hebben. Oudere mensen hebben veel meer impact van het virus als jonge mensen.

Kermis 2020 is nog een tijdje te gaan. Volgende week geeft de crisiscel een update over de eventuele verlenging van de maatregelen en over de organisatie van grote publieksevenementen in mei en juni. Allicht zullen ze daar ook een standpunt in nemen over begin juli. Rock Werchter staat namelijk van 2 tot en met 5 juli in de agenda. De meeste kermissen in de regio Oost-Hageland vinden pas later in juli plaats. Of die al dan niet zullen doorgaan is momenteel niet voorspelbaar.

Wij tonen alleszins nog even wat fijne herinneringen aan de opening van de kermis in 2018.

Bestel online: http://www.brouwerijbuvens.be

Geef een reactie