Politie Demerdal verbaliseert opnieuw overtredingen van het samenscholingsverbod

In de Statiestraat in Diest stelde een interventieploeg van de politiezone Demerdal op dinsdag 7 april een straf voorbeeld van de overtredingen op het samenscholingsverbod vast. De agenten troffen liefst 18 personen aan voor een woning. Het ging om 2 families, waarvan één in een ander deel van de stad woont.

Diezelfde namiddag trof een interventieploeg 3 jongeren aan op de oprit van een woning in het Vroenhof in Diest. Het gaat over een 13-jarige en twee 16-jarigen jongens uit Diest. De drie zijn goed gekend bij de politiediensten en ze zijn niet aan hun proefstuk toe, onder meer voor de overtredingen van de dwingende maatregelen die hen zijn opgelegd. Eén van de jongeren was niet in regel met een eerder opgelegde maatregel waardoor hij vanaf 18.00 uur huisarrest krijgt.

Op woensdag 8 april was er een tussenkomst voor verdachte handelingen in de Tuinwijk in Scherpenheuvel- Zichem. De politiemensen controleerden een 60-jarige bestuurder uit Herselt. De man kon geen zinnige uitleg geven voor zijn aanwezigheid en werd geverbaliseerd.

Geef een reactie