Ook inwoners Diest willen tablets kopen voor coronapatiënten AZ Diest

Een rist horecazaken uit de regio Tienen legden eerder deze week een spaarpotje samen voor de aankoop van tien Samsung tablets voor het Regionaal Ziekenhuis van Tienen. Daardoor kunnen de patiënten met covid-19 die niet aan de intensieve beademing liggen toch contact houden met familie en vrienden.

De tablets komen van Nelissen Computer Tienen. Zij waren bereid om de toestellen tegen inkoopprijs te leveren.

In Diest neemt zaakvoerder Marc Smets van Nicky’s Catwalk nu een gelijkaardig initiatief. Hij gaat op zoek naar dertig collega’s en vrienden die bereid zijn om ieder vijftig euro bij te dragen. Dat volstaat om 10 nieuwe tablets te kopen voor het AZ Diest. Ook die komen van Nelissen Computer Tienen waar ze zich engageren om de toestellen ook volledig correct te installeren. Het gaat over nagelnieuwe toestellen die effectief eigendom worden van het AZ Diest.

Mar Smets nam eerder al het initiatief om samen met Alex Valgaerts van VG gevelbepleistering en Lander Gustin van FUSED algemene electriciteitswerken zesduizend mondmaskers aan te kopen. Die worden ondertussen gretig verdeeld onder een reeks woonzorgcentra en diensten voor thuisverpleging. Eerder kochten ook Geoffrey Zambuto en Suzy De Cock van AZdesign Halen al 20.000 mondmaskers aan. Een gedeelte daarvan werd verdeeld via Nicky’s Catwalk.

Wil je de actie voor de aankoop van tablets steunen?

Stort 50€ naar Rina Tureluren, met vermelding van naam en Corona Het rekeningnummer is  BE 86 7343 8511 3550

Geef een reactie