Diestse ondernemers kopen samen 26.000 mondmaskers aan voor zorgsector

Mondmaskers blijven een prangende noodzaak in de strijd tegen covid-19. Vooral in de thuiszorg en in de woonzorgcentra blijft de bevoorrading stokken terwijl precies daar ook de grootste bedreiging voor besmetting aanwezig lijkt te zijn.

Ondernemers Geoffrey Zambuto en Suzy De Cock van AZdesign in Halen kochten eerder al 20.000 mondmaskers aan. Die werden verdeeld onder een aantal thuisverplegers en diverse medische – en woonzorgcentra. Een deel van die mondmaskers was ter beschikking bij Nicky’s catwalk. Dat die voorraad welkom was bewijst de bijna permanente passage van mensen uit de zorgsector.

Ondertussen hebben Alex Valgaerts van GV bvba gevelpleisterwerken, Lander Gustin van Fused algemene electriciteitswerken en Marc Smets van Nicky’s Catwalk ook ieder 2000 extra mondmaskers aangekocht. Samen heeft deze groep dus voor een bevoorrading van 26.000 kwalitatieve mondmaskers gezorgd, in een sector waar de nood schrijnend is.

Die 6000 extra mondmaskers worden in samenspraak met de centrale cel corona van de stad Diest verdeeld op die plaatsen waar er het meeste nood aan is. Voor veel ondernemers zijn het momenteel zeer moeilijke tijden. Het siert hen dat ze precies nu solidair zijn met diegenen die iedere dag proberen om de gevolgen van het virus in te dijken, soms met het risico voor de eigen gezondheid.

Geef een reactie