Straattekening wordt Straat van Hoop in Zichem

Wat doet een mens zoal op een mooie zaterdagnamiddag waarin we best allemaal in ons kot blijven. Tom Corten uit Zichem dacht dat een straattekening maken een creatief alternatief kon zijn. Aan de achterkant van de Vesten ligt een eenzaam steegje waar sociale afstand de natuurlijke evidentie is. Lekker dicht bij huis ook en dus perfect volgens de regels die ons opgelegd worden. Je kan er, zeker met dit mooie weer, ook genieten van de glooiende velden tussen Zichem en Scherpenheuvel.

Tom tekende met stoepkrijt een vlinder en een orchidee. Hij gaf zijn werk ook een naam: “the Spirit of Hope”.

Zijn voorbeeld werkte inspirerend. De kinderen uit de buurt zagen Tom aan het werk en ze kwamen zelf ook een tekening maken. Allemaal mooi in hun eigen sociaal afstandsvakje. Hier en daar kwam een vlegel al eens wat korter in de buurt. Zichem is niet voor niks het dorp van de Witte. Maar die werd promt met weliswaar vriendelijke intenties terecht gewezen.

Een paar uur later was het steegje een aaneenschakeling van spontane straatkunst. The Spirit of Hope was een Straat van Hoop geworden. Iedereen had braaf binnen de lijntjes gekleurd, iedereen had genoten, Zichem toonde dat het een warme en creatieve mentaliteit heeft. Er gebeuren schone dingen in deze verwarrende tijden. #stayhome #staysafe #flattenthecurve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.