Makerspace De prins produceert gelaatsschermen voor zorgsector

Makers against Corona is een gezamenlijke project van leveranciers en producenten om materiaal te maken dat cruciaal is in de strijd tegen covid-19. Onder meer gelaatsschermen zijn bijzonder belangrijk voor een aantal zorgverleners. Die schermen worden vaak gebruikt in combinatie met mondmaskers.

Om die gelaatsschermen te produceren is een lasercutter nodig en Makerspace De Prins heeft zo’n nagelnieuwe machine staan. Begeleiders Timmy Swinnen en Kurt Beheydt twijfelden niet lang toen ze de oproep hoorden. Ze zijn ondertussen al een paar dagen aan de slag. De basismaterialen en de CAD-bestanden krijgen ze toegeleverd van de organisatie en ondertussen zijn de eerste maskers geproduceerd en ook al gereserveerd.

Wie gelaatsmaskers nodig heeft kan die deze aanvragen via de website www.makersagainstcorona.org.

2 comments

Geef een reactie