KFC Diest nu al kampioen dankzij covid-19

Covid-19 grijpt ook de sportwereld bikkelhard bij de keel. In een aantal gevallen levert dat echter ook een relatief voordeel op.

Vandaag werden alle voetbalcompetities, uitgezonderd die in 1A en 1B, definitief stop gezet voor dit seizoen. De huidige leiders zijn meteen ook kampioen.

In 1ste provinciale Vlaams-Brabant staat KFC Diest sinds enkele weken op de eerste plaats. Zij mogen de titel vieren maar dat feestje zal nog een paar weken moeten uitgesteld worden. De maatregelen om covid-19 af te remmen werden vandaag verlengd tot en met 19 april. Viroloog Marc Van Ranst laat echter nu al uitschijnen dat een tweede verlenging tot 3 mei meer dan waarschijnlijk is.

Als de wereld weer in post-covid modus kan schuiven, kunnen ze bij KFC Diest dus beginnen werken aan de voorbereiding van de competitie in de nationale reeksen. De ploeg promoveert na twee jaar opnieuw naar de derde amateurklasse.

Geef een reactie