Aarschot heeft plan voor opvang kinderen van ouders in cruciale sectoren tijdens paasvakantie

De crisismaatregelen om de verspreiding van het covid-19 virus te vertragen, zijn verlengd tot na de paasvakantie. Dat creëert een probleem voor de opvang van kinderen van mensen die zich volop engageren om de strijd tegen het virus te winnen. In Aarschot hebben ze een oplossing klaar.

De stad Aarschot, het agentschap Opgroeien (Kind en Gezin), Huis van het Kind, Ferm Kinderopvang en jeugdcentrum De Klinker werkten samen een plan uit om ook tijdens de paasvakantie noodopvang te voorzien. Net zoals dat geldt voor de noodopvang in de scholen, is de noodopvang tijdens de paasvakantie uitsluitend bedoeld voor kinderen van ouders met een beroep in cruciale sectoren en kinderen in een kwetsbare thuissituatie.

Die opvang zal gebeuren op dezelfde opvanglocaties die de scholen momenteel gebruiken met daarin dezelfde contactgroepen in aparte lokalen. Ook de samenstelling van de huidige opvanggroepjes met kinderen die eerder deze weken al contact hadden met elkaar, blijft behouden. Contactbubbels heet dat tegenwoordig. Indien er nieuwe kinderen aangemeld worden, komen die in een apart groepje, in een ander lokaal.

Noodopvang door Ferm Kinderopvang voor negen schoollocaties

Ferm Kinderopvang voorziet tijdens de paasvakantie dagopvang in de negen schoollocaties waar zij momenteel de voor- en naschoolse opvang organiseren. Deze locaties zijn:

 • Gijmel (Hombergstraat 1)
 • Langdorp (Testeltsesteenweg)
 • Wolfsdonk (Veerlestraat)
 • Sancta Maria (Kardinaal Mercierstraat)
 • Bekaf (Bekaflaan)
 • Gelrode (Pastoor Dergentstraat)
 • Zonnedorp (Bogaardenlaan)
 • Knipoog (Diestsesteenweg, Rillaar)
 • Ourodenberg (Kerkstraat)

De noodopvang vindt plaats in de verschillende lokalen van Ferm Kinderopvang waar op dit moment ook al kinderen worden opgevangen.

Inschrijven voor de noodopvang tijdens de paasvakantie voor deze negen locaties kan via adm.bko.aarschotbegijnendijk@samenferm.be of 016 44 13 38 (te bereiken tussen 9 en 12 uur en 14 en 17 uur). Reservaties via het online systeem zijn uitzonderlijk niet mogelijk.

Kinderen kunnen enkel ingeschreven worden voor een locatie waar ze op dit moment ook al opgevangen worden. Op die manier blijven de huidige contactgroepen behouden.

Noodopvang door monitoren van De Klinker voor vier scholen

Vier scholen in Aarschot maken doorheen het schooljaar geen gebruik van de buitenschoolse kinderopvang van Ferm. Om ervoor te zorgen dat deze vier scholen geen leerkrachten moeten inzetten voor de noodopvang in de paasvakantie, wordt daar de monitorenwerking van jeugdcentrum De Klinker ingeschakeld.

De monitoren van De Klinker voorzien tijdens de paasvakantie noodopvang in de volgende vier scholen:

 • Elzenhof (Nieuwland)
 • Dol-Fijn (Ebdries, Rillaar)
 • De Hoogvlieger (Herseltsesteenweg)
 • De Springplank (Godshertogestraat)

Inschrijven voor noodopvang tijdens de paasvakantie in deze vier scholen kan via http://www.jcdeklinker.be of 016 56 62 24. Per school zal er een aparte inschrijfknop zijn zodat de huidige contactgroepen behouden blijven en ouders hun kinderen niet inschrijven in een andere school.

Opvanguren

De opvanguren tijdens de paasvakantie zijn van maandag tot vrijdag, telkens van 7 tot 18.30 uur.

Geef een reactie