Burgemeester Manu Claes vaardigt parkeerverbod uit aan abdij Averbode

Fysieke activiteiten in open lucht, met respect voor de sociale afstand, zoals wandelen, fietsen en joggen blijven toegestaan. Dat blijkt uit de verklaring die premier Sophie Wilmes vrijdagavond aflegde. Verplaatsingen met de auto voor deze recreatieve activiteiten zijn echter niet toegestaan.

Volgens burgemeester Manu Claes komen in Averbode Bos & Heide grote aantallen recreatieve bezoekers met de wagen toe. De burgemeester neemt drastische maatregelen. Hij stelt een parkeerverbod in voor de parking Abdijvest en voor de volledige parkeerstrook op de Poortberg. Die parkings zijn ook afgesloten met nadarhekken.

Om het algemeen geldende parkeerverbod op de N165 tussen de Poortberg en de N212 te benadrukken, wordt bijkomende signalisatie geplaatst.

Het stadsbestuur wil op deze manier verhinderen dat mensen met de auto naar het gebied komen om te wandelen of te fietsen. Er blijven wel enkele parkeerplaatsen beschikbaar op de parking van Het Moment. Klanten van de abdijwinkel kunnen die gebruiken om hun boodschappen te doen maar moeten ze daarna onmiddellijk weer vrij maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.