Corona flashback | Roland Van Campenhout in Living 29

Muziek overspoelt de sociale media in deze bizarre coronatijden. We hebben bij Hola Hageland nogal wat ongebruikt muzikaal materiaal liggen. Soundchecks, fragmenten van optredens, interviews of gewoon wat try-outs om de zenuwen te bedwingen net voor een optreden. We willen de volgende dagen graag een reeks van al dat fraais met jullie delen.

We beginnen met een van de beste folkmuzikanten die in Vlaanderen rondloopt. Roel Celis slaagde er vorig jaar in om Roland Van Campenhout te strikken voor de Living 29. Zo’n livingconcert verloopt volgens een vast stramien. De Roel wordt na de middag zeer zenuwachtig omdat de artiest allicht te laat zal komen. Het vat Chouffe wordt aangestoken en dat helpt enigszins om de zenuwen te kalmeren. Roland was echter tegen de gewoonte in op tijd en soundchecken is in zijn geval veeleer routine. Na de soundcheck wordt er gegeten met de artiest. In dit geval was dat bij de Jeppe Camps en die had iets te veel zijn best gedaan. Roland vond het bijzonder lekker en moest met enige zachte dwang van tafel gehaald worden omdat de living ondertussen stampvol was gelopen. Maar dat tonen we morgen. Vandaag beperken we ons tot de soundcheck. Het zou later op de avond een van de meeste memorabele livingconcerten ooit worden. En ook daar krijg je beeldmateriaal van te zien.

Geef een reactie