Diest schrapt alle evenementen in stadsgebouwen tot en met 15 mei

Alle evenementen van educatieve, culturele, maatschappelijke, feestelijke, folkloristische, sportieve en recreatieve aard die in gebouwen van de stad Diest zouden doorgaan, worden afgelast tot en met 15 mei 2020. Dat heeft burgemeester Christophe De Graef via een burgemeestersbesluit vandaag bekend gemaakt.

Het maakt verder niet uit wie de organisator is van het evenement. Zowel initiatieven van het stadsbestuur, verenigingen of privé-personen worden gevat door het besluit.

Eerste schepen Geert Cluckers laat in een reactie zelfs uitschijnen dat die periode nog verlengd kan worden.

We hebben rekening gehouden met de acht weken die de experts voorschrijven. Het zou me zelfs niet verwonderen als we dit moeten verlengen. Ik ken gemeentes waar men alles annuleert tot 1/6 en zelfs 1/7. Zo ver willen wij voorlopig niet gaan. Als iedereen zich aan de regels houdt, is 15/5 haalbaar.

Op een paar uitzonderingen na reageren de meeste mensen begrijpend en positief op deze beslissing.

Geef een reactie