Voorrangsbadges voor zorgsector nu ook in Scherpenheuvel-Zichem

In Leuven kregen de zorgverstrekkers vorige week al een voorrangsbadge voor voedingswinkels en apotheken. Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem volgt nu dat voorbeeld.

Voor wie geldt het voorrangsbewijs?

De voorrangsbadge geldt voor alle zorgverleners die in Scherpenheuvel-Zichem wonen en/of werken. Dit zijn huisartsen, apothekers, zelfstandige verpleegkundigen en personeel nodig voor de kerntaken van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuiszorgdiensten. Zij kunnen hun badge gebruiken in alle supermarkten, voedingswinkels en apotheken in Scherpenheuvel-Zichem.

Het stadsbestuur zal vanaf 24 maart de voorrangsbewijzen zelf uitdelen aan huisartsen en apothekers. Andere zorgverleners krijgen de bewijzen via hun werkgever of beroepsvereniging.

One comment

  • Michel Vanhoolandt

    Fantastisch. Geef deze “helden” een fast line in warenhuizen en een roos bij het buitengaan.

    Hulde aan alle zorgverleners (brandweer, rode kruis, postbodes, pakjesdragers,kassiersters, vrachtwagenbestuurders,etc.) en andere instanties die er voor zorgen dat we deze ‘oorlog’ gaan winnen!

    Hartverwarmend in ieder geval. En om het met de Franse schrijver Albert Camus te zeggen: “Er is meer in de mensen om te bewonderen dan om te verachten.”

Geef een reactie