Verplichte sluiting voor kappers, duidelijkheid over centra voor autokeuring

Er is heel wat commotie over geweest maar de kappers moeten nu toch verplicht hun zaak sluiten. De eigenheid van hun activiteit maakt sociale afstand uiteraard onmogelijk en de meeste kappers waren dan ook al gesloten. Omdat ze niet verplicht moesten sluiten, kwamen ze ook niet in aanmerking voor de sluitingspremie van 4000 euro. Dat is door deze maatregel nu wel het geval.

Ook over de autokeuringen is meer duidelijkheid. De centra voor autokeuring blijven gesloten voor personenwagens. Keuringen die vervielen na 13 maart, krijgen 4 maand uitstel. Voor bedrijfswagens, transportvoertuigen en prioritaire voertuigen gaan de centra in principe terug open vanaf woensdag 25 maart. Daar volgt echter nog overleg over.

Geef een reactie