Stickers op politiecombi's moeten mensen alert houden om afstand te bewaren

Communiceren met wagenstickers wordt een trend bij politiezone Demerdal. Eerder deden ze het al om het afsprakensysteem te promoten en nu plakt er een boodschap op de combi’s om afstand te houden.

Vorige week trokken de agenten nog naar de wekelijkse markt met een stok van 1,5 meter lang. Als symbool kwam het een beetje vreemd over maar het bleef wel hangen in de hoofden van veel mensen. Afstand houden is cruciaal om het coronavirus te verstikken.

Ondertussen hebben de meeste mensen de boodschap ook begrepen maar zoals het wel vaker gebeurt zal ook nu de alertheid afnemen. De cijfers van het aantal besmettingen daalt voor de tweede dag op rij en dat zou aanleiding kunnen zijn om het allemaal wat minder ernstig op te nemen.

Die reflex zou echter fout zijn. De experts laten er geen twijfel over bestaan. Corona kan zomaar opnieuw opflakkeren. Permanente sensibilisering is daarom een goede zaak.

De stickers hebben nog een bijkomende bedoeling. De politiemensen blijven hun job doen en contact met de bevolking is daar impliciet onderdeel van. De politiemensen moeten vragen beantwoorden, uitleg geven over de regels, hulp bieden, enzovoort. Het is ook voor hen niet voor de hand liggend om die afstand voortdurend in de gaten te houden. Ook daarvoor kunnen de stickers nuttig zijn. Afstand houden hoeft zeker niet afstandelijk te zijn!

Geef een reactie