Ecowerf en Limburg.net sluiten recyclageparken

EcoWerf sluit vanaf vandaag, dinsdag 17 maart, tot vrijdag 3 april alle EcoWerf-recyclageparken. Dit is een beslissing van de Vlaamse overheid die EcoWerf  opvolgt. Door een verhoogde stijging van het aantal bezoekers, kan de gezondheid van de recyclageparkwachters en de bevolking niet gegarandeerd worden.

De intercommunale raadt iedereen aan om gebruik te maken van de ophaling van afval aan huis.

Afvalophaling aan huis

EcoWerf streeft ernaar om alle afvalophalingen aan huis te laten doorgaan. In principe zullen de ophalingen deze week doorgaan. Indien er op een bepaald moment toch onvoldoende chauffeurs/laders en laders zouden zijn, dan zal EcoWerf voorrang geven aan op de ophaling van huisvuil en gft. Inzamelingen van blauwe zak, roze zak en papier/karton zullen dan mogelijks niet kunnen doorgaan.

Verkoop compost

Leveringen van compost gaan tijdelijk niet door, en dit voorlopig tot 20 april. De chauffeurs worden maximaal ingezet om de huis-aan-huis ophalingen te kunnen blijven verzorgen. Ook de verkoop van compost in zakken bij EcoWerf in Leuven gaat niet door.

Limburg.net neemt gelijkaardige maatregelen

Ook Limburg.net heeft vandaag de recyclageparken gesloten, In Diest was dat dus ook het geval. De afvalophaling aan huis gaat echter voorlopig gewoon door zoals gepland. Ook hier wordt de inzameling van asbest op de recyclageparken van Limburg.net tijdelijk stopgezet. De maatregel rond het verpakt aanleveren van asbest zal hierdoor op een later tijdstip ingaan.

Ophaling van asbest aan huis wordt uitgesteld.

Door het gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor verplegend personeel worden de persoonlijke beschermingsmiddelen die voorzien werden voor de huis-aan-huis ophaling van asbest via de gezondheidsinspectie ter beschikking gesteld van het verplegend personeel. De ophaling aan huis van asbest wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Ook de aanvraagmodule voor de ophaling zal vandaag niet online gaan.

Geldigheid gft-sticker verlengd tot 1 mei 2020

Gezien de huidige maatregelen van de Federale overheid zijn heel wat verkooppunten van de gft-sticker (waaronder de stad- en gemeentehuizen) gesloten. Om die reden blijft de gft-sticker uitzonderlijk geldig tot 1 mei 2020 i.p.v. 1 april 2020. Iedereen die nog geen nieuwe sticker voor 2020 heeft gekocht, hoeft zich hiervoor voorlopig dus niet naar een verkooppunt te begeven.

Ophaling papier en karton door verenigingen geannuleerd

In lijn met de huidige richtlijnen van de Federale overheid rond het verbod op samenkomsten van verenigingen worden ook alle ophalingen van papier en karton die door verenigingen worden uitgevoerd niet toegelaten. De ophalingen die de verenigingen op zaterdag 21 en 28 maart zouden uitvoeren, zijn geannuleerd. Op zaterdag 21 maart stond onder meer een ophaling gepland in Halen. Op zaterdag 28 maart stond een ophaling gepland in Diest.

Geef een reactie