Gasthuisberg vraagt om mondmaskers binnen te brengen

In UZ Leuven worden momenteel 14 patiënten verzorgd die besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Zij bevinden zich in COVID-19-isolatiekamers op de afdelingen intensieve zorg en op de speciaal daarvoor ingerichte afdeling in het gebouw van volwassenen- en ouderenpsychiatrie op campus Gasthuisberg. Drie patiënten liggen aan een beademingstoestel.

De piek van de besmetting wordt pas volgend weekend verwacht. Allicht zal de druk op de ziekenhuizen op dat moment veel hoger worden.

Het UZ hanteert strenge kledingsmaatregelen voor het verzorgend personeel. De juiste mondmaskers zijn daarbij essentieel. Het is ondertussen bekend dat de voorraad kritisch is. Het UZ Leuven doet daarom een oproep om mondmaskers naar het ziekenhuis te brengen.

Welke mondmaskers komen in aanmerking?

Het UZ Leuven zoekt voornamelijk mondmaskers van het type FFP2 en FFP3 (met of zonder ventiel. Op het masker of de verpakking staan verwijzingen van het onderstaande type.

  • CE – label (nummer speelt geen rol)
  • Europese Norm EN149:2001
  • N95 of KN95
  • De fabrikant of merk is niet van belang

Deze gegevens verwijzen naar de nodige keuringen die aantonen dat dit veilige maskers zijn die voldoen aan de veiligheidsnormen die in dit kader van kracht zijn.

Mondmaskers
Mondmasker type FFP2 en FFP3 – copyright medline.eu/

Chirurgische mondmaskers zijn ook welkom. Gestikte, linnen maskers zijn niet inzetbaar in het ziekenhuis

Materiaal leveren

Beschikt u over mondmaskers die voldoen aan bovenvermelde voorwaarden, dan kan je die elke werkdag tussen 8 en 20 uur bezorgen aan het onthaal in de ontvangsthal van campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven. Inleveren doe je bij voorkeur in de originele verpakking.

One comment

Geef een reactie