Mondmaskers in huis? Breng ze naar hen die ze nodig hebben

Op Twitter verscheen gisteren een boodschap van Kristel Vervoort. Haar zoon Jens Van Eccelpoel is huisarts in de Groepspraktijk Aarschot. Zij hebben dringend mondmaskers nodig. Als je er thuis liggen hebt en je wil die ter beschikking stellen, neem even contact via 016.56 00 83. De instandhouding van ons zorgsysteem is nu cruciaal. De eerste lijn is een cruciale schakel in de triage om de ziekenhuizen te ontlasten.

Kristel Vervoort@KristelVervoort

#mondmaskers mijn zoon Jens en zijn collega-huisartsen zijn dringend op zoek naar mondmaskers. Heb je er thuis liggen, wil je die dan aub delen met hen? een berichtje of neem zelf telefonisch contact op met Groepspraktijk Aarschot: 016560083. Delen mag. Dikke merci!

Het heeft overigens weinig zin om rond te lopen met een mondmasker. Dat bevestigt Steven Van Gucht, viroloog bij Sciensano en voorzitter van het Wetenschappelijk Comité Coronavirus

“Mondmaskers dragen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus, heeft weinig zin. Enkel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus en voor zorgpersoneel heeft het gebruik van zo’n masker wel zin. Daarom is het belangrijk dat mondmaskers voor hen beschikbaar blijven.”

Ook de ondertussen welbekende viroloog Marc Van Ranst plaatste een oproep om voorraden mondmaskers die liggen stof te vergaren in de apotheekkasten van particulieren, binnen te brengen bij de onthaaldesks van de ziekenhuizen.

Beste vrienden, jullie kochten massaal mondmaskers bij de apotheker. Onze verpleegkundigen en artsen hebben deze maskers nu heel hard nodig. Kunnen jullie aub deze dozen afgeven aan de onthaaldesk van jullie ziekenhuis in de buurt? Zo helpen jullie echt jullie gezondheidswerkers!— Marc Van Ranst (@vanranstmarc) March 15, 2020

Geef een reactie