Ook doopsels en kerkelijke huwelijken nu verboden, zondagsmis via livestream

De bisschoppenconferentie nam vorige donderdag al de beslissing om alle publieke liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk in ons land te schorsen. De beslissing ging in vanaf dit weekend (14 en 15 maart) en geldt alvast tot vrijdag 3 april.

De federale overheid verstrengt die maatregel echter. Ook doopsels en kerkelijke huwelijken zijn vanaf nu verboden, zelfs in besloten kring. Kerkelijke uitvaarten in beperkte kring zijn wel nog toegestaan. Enerzijds is een uitvaart emotioneel erg belangrijk, anderzijds zijn er overwegingen van medisch-sanitaire aard en de problemen die op dat vlak zouden ontstaan indien geen begrafenissen plaatsvinden.

Zondagsmis via Livestream

Gelovigen die de zondagsmis willen bijwonen hebben echter een reddingsboei. Op zondag 15 maart om 10 uur is er een livestream van een eucharistieviering vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Bisschop Bonny gaat voor achter gesloten deuren. De livestream loopt op Youtube en kan gevolgd worden www.kerknet.be

Geef een reactie