Lenteweekend wordt Lenteweek en terrassen worden gratis in Aarschot

De stad Aarschot gaat in deze barre coronatijden de handelaars een hart onder de riem steken. Het schepencollege neemt, na overleg met de Middenstandsraad (MiA) en de handelaarsvereniging Aarschot Parelt, enkele maatregelen om hen financieel tegemoet te komen.  Die beslissingen van het schepencollege moeten nog formeel afgetoetst worden met de Aarschotse gemeenteraad. Men rekent erop dat de raad zich solidair gaat opstellen.

 Gratis plaatsing van horeacaterrassen

De plaatsing van een terras zal in Aarschot dit kalenderjaar volledig gratis zijn. De belasting op terrassen wordt niet geïnd worden en diegenen die al betaald hebben, zullen een creditnota ontvangen. Er moet wel nog steeds een aanvraag worden ingediend, maar de diensten zullen soepel zijn in de beoordeling.

Steunmaatregel voor marktkramers

Het stadsbestuur zal  de wekelijkse donderdagmarkt te annuleren tot en met 3 april. Schepen van Economie Bert Van der Auwera bevestigt dat de marktkramers voor de periode dat er geen markten plaatsvinden, ook geen belasting voor hun standplaats moeten betalen.

Lenteshoppingweekend wordt Lenteshoppingweek

Het Lenteshoppingweekend, een organisatie van Aarschot Parelt, valt in de periode van verplichte weekendsluiting voor niet-voedingswinkels. Daarom komt er een Lenteshoppingweek van maandag 16 maart tot en met vrijdag 20 maart. Alle winkels kunnen in die week hun sluitingsdag schrappen en ze mogen openblijven tot uur 20 uur. De versieringen blijven een hele week in de stad aanwezig en mensen kunnen gespreid hun aankopen doen.

Verdubbelen steun verenigingen

Het stadsbestuur gaat de subsidie voor Aarschot Parelt, de Middenstandsraad en de Marktkoopliedenbond verdubbelen. Er zal de komende weken intens overlegd worden om die middelen zo goed mogelijk in te zetten voor de aantrekkelijkheid van de stad.

Info over corona via Whatsapp

Horecazaken, winkeliers, zelfstandigen en kleine ondernemers uit Aarschot kunnen zich aansluiten bij een Whatsapp-groep om uit eerste hand op de hoogte gehouden te worden van de corona-maatregelen. Ze kunnen zich daarvoor aanmelden via het e-mailadres lokaleeconomie@aarschot.be “De stadsdiensten kunnen toelichting geven bij de initiatieven van andere overheden en zullen helpen waar ze kunnen”, besluit Bert Van der Auwera. 

Geef een reactie