Stadsbestuur Diest verbiedt niet lesgerelateerde activiteiten in scholen en sluit Tarsenaal

In het kader van de openbare veiligheid heeft het stadsbestuur van Diest beslist om het organiseren van niet-lesgerelateerde evenementen zoals schoolfeesten, eetdagen, toonmomenten, opendeurdagen, infosessies, quizzen,… tijdelijk te verbieden tot 31 maart.

Ook de andere richtlijnen blijven van kracht:

  • Uitstappen organiseren naar woonzorgcentra, kwetsbare groepen wordt niet toegelaten.
  • Oudercontacten worden best telefonisch gevoerd.
  • Eendaagse schooluitstappen kunnen doorgaan, zeker in open lucht.
  • Men kan beter geen meerdaagse schoolreizen naar het buitenland organiseren: de aanbevelingen per land verschillen, en men kan mogelijk problemen hebben om weer thuis te geraken. Het beheer van een zieke tijdens de reis zal potentieel moeilijk zijn.
  • Voor het toezicht op de kinderen en het ophalen van de kinderen wordt aangeraden om dit niet te laten doen door personen die tot de risicogroep behoren (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem, …).
Lokaal dienstencentrum Tarsenaal gesloten

Het Tarsenaal, zal gesloten zijn van donderdag 12 maart tot en met maandag 13 april 2020. Het risico op besmetting voor kwetsbare ouderen is reëel. Het lokaal dienstencentrum blijft tijdens de sluitingsperiode wel bereikbaar per telefoon en mail. 

Geef een reactie