Aarschot sluit openbare gebouwen, cultuur- en sportactiviteiten afgelast

Aarschot neemt een aantal bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die gelden vanaf 12 maart 2020 om 18 uur tot en met 31 maart 2020.

Sluiting stedelijke gebouwen

De volgende stedelijke gebouwen worden gesloten voor het publiek:

  • Cultuurcentrum Het Gasthuis
  • Stedelijk Museum en dienst Toerisme
  • Bibliotheken
  • Sportcentrum Demervallei en Stedelijk Zwembad
  • Jeugdcentrum De Klinker
  • Alle stedelijke zalen zoals de Stadsfeestzaal, Den Akker en Feestzaal Gelrode.

Bijgevolg worden ook alle evenementen in deze gebouwen afgelast.

Het stadhuis, het Sociaal Huis, het zorgloket, het Capucienenklooster en het politiekantoor blijven open, maar de stad raadt burgers aan om alleen in hoogstnoodzakelijke gevallen langs te komen en om bij voorkeur telefonisch of digitaal contact op te nemen.

Burgers die ziek of grieperig zijn, worden sowieso verzocht om thuis te blijven.

Evenementen

Tot en met 31 maart 2020 worden alle activiteiten in gebouwen van de stad geannuleerd. Daarnaast annuleert de stad de carnavalsactiviteiten tijdens het weekend van 20 maart.

Het stadsbestuur roept alle andere organisatoren op om hun evenement in de mate van het mogelijke eveneens uit te stellen. Aan risicogroepen (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jonger dan 6 maanden, zwangere
vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem) wordt afgeraden deel te nemen aan evenementen.

Stedelijke scholen en academies

De beslissingen in verband met scholen en academies worden op federaal en Vlaams niveau genomen. De stad heeft beslist om hier geen eigen koers te varen en te wachten op de federale en Vlaamse instructies. De maatregelen voor scholen die gisteren werden gecommuniceerd, blijven van kracht.

Eerder genomen maatregelen

Gisteren werden al enkele maatregelen genomen zoals het verbod op indoor evenementen met meer dan 1.000 deelnemers en de vraag aan scholen om alle activiteiten die niet lesgerelateerd zijn te verplaatsen of te annuleren.

Er werd gisteren ook al beslist om het lokaal dienstencentrum Orleanshof vanaf 12 maart te sluiten en voorlopig geen bezoekers meer toe te laten in de woonzorgcentra.

Geef een reactie