Misvieringen tijdelijk opgeschort en zelfs tv-mis gaat niet door

De katholieke Kerk in België schrapt alle publieke liturgische samenkomsten. Deze beslissing gaat in tijdens het weekend van 14 en 15 maart en geldt alvast tot vrijdag 3 april. Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring. Voor alle andere pastorale bijeenkomsten wordt maximale voorzichtigheid gevraagd.

De kerkgebouwen blijven open voor persoonlijk gebed en bezinning. De bisschoppen roepen de gelovigen op om deze periode van de vasten te beleven als een tijd van gebed, bekering, broederlijk delen en van grotere aandacht voor de medemens.

Ook de rechtstreekse eucharistieviering op tv van nu zondag (10u op één) is afgelast. Ze zou worden uitgezonden vanuit het Salvator Welzijnscentrum in Hasselt naar aanleiding van de Dag van de Zorg. Sinds kort zijn de woonzorgcentra echter gesloten voor bezoekers. De volgende tv-viering staat gepland op zondag 29 maart, vanuit de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge. Of die wel kan doorgaan, is nog niet duidelijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.