Ook Scherpenheuvel sluit openbare gebouwen en last activiteiten af maar carnavalstoet gaat door

In gans Vlaanderen is deze namiddag een tsunami aan afgelastingen op gang gekomen. Dat heeft onder meer gevolgen voor een reeks carnavalstoeten. Eerder werden de optochten in Halle en Zaventem al geschrapt en vandaag volgden Aarschot en Diest.

Carnavalstoet gaat door

Of de stoet in Bekkevoort doorgaat is nog onzeker maar in Scherpenheuvel-Zichem gaat hij alvast wel door. Burgemeester Manu Claes verspreidde zonet een mededeling waarin hij bevestigt dat zowel de carnavalskermis als de carnavalstoet doorgaan. De kermis begint vandaag 12 maart en de carnavalstoet staat op zondag 15 maart op de agenda.

Die beslissing is op zijn minst opmerkelijk te noemen omdat het bestuur van Scherpenheuvel-Zichem toch een heel pak andere maatregelen neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De volgende stedelijke gebouwen worden gesloten voor het publiek vanaf vrijdag 13 maart tot minstens vrijdag 3 april:

  • GC den egger
  • Dienst toerisme
  • Bibliotheek
  • Huize Ernest Claes
  • Sporthallen Scherpenheuvel en Averbode, gevechtsportzaal Averbode, sportzalen Testelt en Schoonderbuken
  • Alle stedelijke zalen

Bijgevolg worden ook alle evenementen en activiteiten in deze stedelijke gebouwen afgelast. Enkel reeds geboekte privéfeesten van particulieren (bv. trouwfeest ,verjaardagsfeest,…) en vergaderingen tot maximaal 20 personen zijn mogelijk op deze locaties. Het stadsbestuur raadt wel aan om deze activiteiten uit te stellen, als dit mogelijk is. Er worden geen nieuwe reservaties aangenomen voor de periode tot 3 april. Organisatoren worden gecontacteerd om de nodige afspraken te maken.

Eigen activiteiten van de stad afgelast

Ook alle eigen activiteiten, zowel binnen als buiten, worden afgelast. Onder meer de sportlessenreeksen, Samen Bewegen, Verhalenfestival gaan dus niet door.

Het stadhuis, het Sociaal Huis en de wijkpost van de politie blijven open, maar de stad raadt burgers aan om alleen in hoogstnoodzakelijke gevallen langs te komen en om bij voorkeur telefonisch of digitaal contact op te nemen. Burgers die ziek of grieperig zijn, worden sowieso verzocht om thuis te blijven.

Ook evenementen die doorgaan in een particuliere zaal en bedoeld zijn voor een ruimer publiek, worden afgelast. Het gaat onder meer over voorstellingen, concerten, fuiven en eetfeesten.

Geef een reactie