Geen carnavalstoet in Scherpenheuvel door maatregelen crisiscomité

Het crisiscomité van de federale regering nam zonet straffe maatregelen. Alle activiteiten in de culturele, sportieve, recreatieve en folkloristische sfeer worden verboden. Café’s en restaurants gaan tot 3 april dicht. In de scholen is opvang voor kinderen waar geen andere oplossing voor is maar er worden geen lessen gegeven. Winkels die essentiële diensten leveren blijven open maar andere winkels moeten in het weekend sluiten.

Op lokaal vlak is de beslissing van het gemeentebestuur van Scherpenheuvel-Zichem om de carnavalstoet toch te laten plaats vinden de facto teniet gedaan. Carnavalstoeten vallen onder folkloristische activiteiten en kermissen waarschijnlijk ook.

Drijvende kracht achter de stoet Marc Coomans bevestigde ons eerder al dat er zeker geen andere datum gezocht wordt in het geval dat de stoet zou worden afgelast. Na Zichem sneuvelt dus ook het carnaval in Scherpenheuvel. In Diest en Aarschot nam het gemeentebestuur eerder zelf al de beslissing om de carnavalstoeten af te lassen.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Het is erg jammer voor de carnavalisten maar wel begrijpelijk gezien de ernst van de situatie. Ik ga mij in ieder geval troosten door THUIS met een heerlijk pintje de YouTube filmpjes van stoeten van de afgelopen jaren te bekijken 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.