Wekelijkse markt tot 3 april afgelast en kraampjes blijven voorlopig gesloten in Scherpenheuvel

Door de maatregelen die de federale regering gisteren nam om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, moesten de organisatoren van de carnavalstoet en de bijhorende kermis in Scherpenheuvel hun evenement alsnog cancellen. Eerder had het gemeentebestuur wel toestemming gegeven om de stoet te laten uitrijden.

De strijd tegen corona heeft echter nog meer gevolgen voor Scherpenheuvel. De wekelijkse zaterdagmarkt gaat tot 3 april niet door. Voor markten die tijdens de week plaats vinden is er geen beperking in het aanbod. In het weekend mogen enkel kramen worden opgesteld die voedingsmiddelen verkopen. Voorwaarde voor alle markten is dat kramen voldoende uit elkaar worden opgesteld en dat drummen van mensen wordt vermeden. In Diest zou de markt tot nader order wel doorgaan. Die vindt op woensdagvoormiddag plaats.

Het was ook de bedoeling om de kraampjes rond de basiliek dit weekend te laten openen maar ook dat plan wordt opgeborgen tot minstens 3 april. De kraampjes hebben in deze periode vooral klanten tijdens het weekend maar net dan geldt de verplichte sluiting.

Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem schrapt ook alle recepties die in het stadhuis zouden plaats vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.