N-VA raadslid Geert Nijs neemt ontslag uit gemeenteraad in Diest

Tijdens de gemeenteraadszitting van 23 maart 2020 in Diest staat een opmerkelijke personeelswissel op de agenda. Gemeenteraadslid en gewezen voorzitter van N-VA Geert Nijs neemt ontslag. Zijn opvolger is Albert Volders.

Geert Nijs was als voorzitter van zijn partij de man die de strategie moest uitzetten voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Dat eindigde met een dramatisch verlies van 23,4% in 2012 naar 12,8 % in 2018. In aantal mandaten tuimelde N-VA in Diest van 7 naar 3. Geert Nijs werd zelf verkozen maar niet iedereen binnen de partij vond dat een gezonde situatie.

Uiteindelijk kiest Geert Nijs nu zelf voor de vlucht vooruit. Het raadslid bevestigde ons dinsdagavond dat het hem allemaal te veel werd. Hij is recent met pensioen gegaan en wil meer tijd maken voor de dingen die hij altijd heeft moeten uitstellen. Een van die zaken is de restauratie van een Citroën 2 Chevaux. Geert Nijs wil ook op reis. Naar Brazilië. Over de timing daarvan zal corona mee beslissen.

Nijs blijft wel bestuurslid van N-VA in Diest. Hij was ook aanwezig bij de opstart van jong N-VA Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Geef een reactie