Maximaal 26 ondernemers kunnen terecht op nieuwe duurzame KMO zone in Assent

Aan Langerode in Assent start nog deze maand een KMO-zone op waar maximaal 26 bedrijven een ruimte zullen hebben. De activiteiten die ze er kunnen uitoefenen is ruim en gaat van opslag tot een atelier, een B2B-showroom of kantoorruimte. De 26 flexibele units zijn minimaal 155m² groot maar de ruimtes kunnen gecombineerd worden en, in samenspraak met de koper, afgewerkt en aangepast worden als een sleutel-op de-deur unit.

De architectuur van het gebouw voldoet aan de strengste eisen op het vlak van duurzaamheid, energieverbruik en onderhoud. Er is slimme verlichting en er hangen slimme camera’s. Op het terrein is een wadi uitgegraven. Dat is een beek die het water langer vast houdt waardoor het ook in de bodem kan dringen.
De nieuwe KMO-zone geeft ondernemers in de regio meer mogelijkheden en het zorgt voor werk in eigen streek. Dat laatste is een belangrijk voordeel. De centra van Diest, Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem zijn perfect met de fiets bereikbaar. De zone heeft een gemeenschappelijke fietsparking maar iedere unit krijgt ook twee parkeerplaatsen. De afrit van de E314 is op amper 2 kilometer.

De nieuwe KMO-zone is het eerste project van BVI.BE in Vlaams-Brabant. Dat bedrijf is gespecialiseerd in totaaloplossingen voor KMO’s.

Geef een reactie