Geelse carnavalsprins op bedevaart voor goed weer

Op Facebook doken dit weekend vreemde foto’s op van een carnavalsprins aan de basiliek van Scherpenheuvel. Het kon niet gaan om een verloren gelopen feestneus want in de directe omgeving werd er geen stoet georganiseerd dit weekend en Zoutleeuw en Leuven zijn toch niet meteen op wandelsafstand.

Na enig zoekwerk blijkt het over de Geelse prins carnaval Marc II te gaan. Hij stapte samen met een aantal leden van carnavalsvereniging De Heikneuters te voet van Winkelomheide naar Scherpenheuvel. Prins Marc hoopt met zijn bedevaart op goed weer voor de stoet die volgende zaterdag 14 maart uitgaat in Geel-Winkelomheide.

In Scherpenheuvel hoopt carnavalskeizer Marc Coomans dat die bedevaart intens genoeg is om een gans weekend te kunnen profiteren van schoon weer. In Scherpenheuvel gaat de stoet namelijk uit op zondag 15 maart. Er staat ook een gans weekend een carnavalskermis. De stoet van Scherpenheuvel heeft al een paar jaar een afspraak met stralend zonnige omstandigheden. Hopelijk is Maria ook dit jaar de organisatoren genadig.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.