Lolands 2020: Belpop is thema op vrijdag – De Kreuners headliner

photocredits Thomas Geuens Fotografie

‘De Kreuners stoppen nooit, ze sterven uit’.

Met deze gebalde uitspraak vatte Walter Grootaers hemzelve de essentie van De Kreuners samen. De heren begonnen eraan in 1978 en ze staan dit jaar dus, weliswaar in een wisselende bezetting, 42 jaar op de planken.

Hun populariteit lijkt overigens nooit groter geweest te zijn dan nu. Het team van Lolands laat die opportuniteit niet voorbijgaan. Vrijdagavond is thema-avond bij Lolands en dat thema is dit jaar Belpop. Wie anders dan De Kreuners zijn de ideale headliner als uithangbord voor de Nederlandstalige popmuziek. Het was al eerder bekend dat De Kreuners zelf vragende partij waren om op Lolands te kunnen spelen. Manager Rick Tubbax was vorig jaar anoniem aanwezig op het festival. In het muziekwereldje heeft Lolands op relatief korte tijd een erg stevige reputatie van kwaliteit en uitstekende organisatie opgebouwd.

Voorverkoop start vandaag

Op vrijdag 18 september sluiten Walter Grootaers, Erik Wauters, Jan Van Eyken, Ben Crabbé en Axl Peleman Lolands af. Ze treden daarmee in de voetsporen van Channel Zero en The Scabs. De vrijdagavond begint een referentiekaartje met een gouden randje te worden.

De voorverkoop voor Lolands start vandaag, vrijdag 6 maart. Tickets voor vrijdag avond 18.09 kosten 15 euro, voor zaterdag 19.09 is dat 10 euro in voorverkoop. Aan de kassa komt daar 5 euro bij. Een combiticket kost 20 euro en is enkel in voorverkoop verkrijgbaar.

Het is niet uitgesloten dat de hype die momenteel rond De Kreuners heerst, voor een absoluut record gaat zorgen op vrijdagavond. Wie zeker wil zijn om de krasse knarren in de wei van Magda en André aan het werk te zien, wacht best niet te lang.

Met De Kreuners zijn meteen de twee headliners van Lolands 2020 bekend. Eerder gaven de organisatoren de naam van Daan als headliner voor zaterdag bekend. Daan zal dit jaar meer dan waarschijnlijk maar 1 concert spelen. Als je hem aan het werk wil zien en horen weet je wat je te doen staat. Surf snel naar www.lolands.be en scoor je combiticket.

Geef een reactie