Labo UZ Leuven wil capaciteit voor corona verhogen maar dat is niet evident

Het aantal mensen dat naar het UZ Leuven komt met een vermoeden van het coronavirus ligt lager dan in het begin van de week. Op woensdag 4 maart waren 26 mensen in dat geval. Op donderdag 5 maart om 14 uur waren er dat nog maar 8.

Voor het labo van professor Van Ranst neemt die werkdruk niet af. Op donderdag 5 maart om 12 uur hadden ze daar 1282 patiënten getest.

Het labo wil de capaciteit nu gaan verhogen maar dat is minder evident dan het lijkt. Er werd ondertussen een tweede volautomatische toestel aangekocht bij de firma Hologic. Dat zal maandag aankomen in Leuven.

Het probleem is echter dat er een tekort is aan reagentia, dat zijn de chemische stoffen die nodig zijn om de testen volautomatisch te doen. Het referentielabo zoekt intensief verder naar andere oplossingen om de capaciteit van het aantal testen op het nieuwe coronavirus te kunnen verhogen.

Geef een reactie