Eerste sprongen uit A400M vinden derde week van maart plaats

De eerste A400M arriveert allicht pas in juni in ons land maar zolang hoef je niet te wachten om het nieuwe werkpaard van de para’s te bewonderen. Defensie krijgt de derde week van maart een toestel ter beschikking van fabrikant Airbus Defence & Space. Dat meldt de goedgeïnformeerde website Belgian Defence News en het wordt bevestigd door het Trainingscentrum paracommando in Schaffen.

De bedoeling is dat het regiment paracommando een twintigtal dispatchers gaat trainen. De dispatchers gaan niet boven Schaffen springen maar boven het kamp van Leopoldsburg. Dat heeft te maken met de uitgestrektheid van dat terrein. Wanneer de sprongen exact plaats vinden kan uiteraard nog niet bepaald worden. Dat is afhankelijk van de klimatologische omstandigheden.

One comment

Geef een reactie