Bij scholengroep KSD kan je voortaan fitnessen tijdens de schooluren

Fitnessen tijdens de schooluren, het lijkt een toffe optie. Maar de inrichting van een eigen fitnessruimte is financieel niet haalbaar voor de meeste scholen. Bij scholengroep KSD in Diest hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Gezondheidsclub HUPHUP, dat is het vroegere Easy-Fit, installeerde nieuw materiaal in een aantal clubs. Ze opteerden er niet voor om de oude toestellen te verkopen maar ze schonken die gratis aan een paar scholen.

De sporthal van de Diestse Scholengroep KSD werd recent omgebouwd tot een blitse fitnessruimte. “Toen we het aanbod zagen van gezondheidsclub HUPHUP, dat een nieuwe thuis zocht voor een aantal toestellen, hebben we niet lang geaarzeld,” zegt pedagogisch directeur van de derde graad, Renilde Verboven. “Een welkome manier om het aanbod voor onze leerlingen te verruimen. Niet alleen zullen de leerkrachten het gebruik van de toestellen integreren in hun lessen, we stellen de toestellen ook ter beschikking tijdens de pauzes. Ideaal dus voor leerlingen die graag wat extra willen bewegen.”

Nieuwe bestemming
Raf Swerts, kinesitherapeut en oprichter van HUPHUP, legt uit hoe hij op het idee kwam om de toestellen weg te schenken:

HUPHUP is geen klassieke fitnesszaak. Onze coaches zijn getraind om klanten volgens een wetenschappelijk bewezen methode vooruit te helpen. Zo stimuleren we iedereen, op maat, om meer te bewegen. Recent kochten we nieuwe toestellen aan die bij deze methodiek aansluiten. Maar een aantal van onze andere toestellen was nog perfect bruikbaar. Natuurlijk konden we ze ook verkopen, maar het leek ons nog veel leuker om ze weg te schenken aan een aantal scholen. Zij beschikken immers vaak niet over de budgetten om zulke toestellen aan te schaffen. Daarom besloten we om een oproep te lanceren bij een aantal middelbare scholen. De Diestse Scholengroep KSD reageerde, net zoals De Dageraad in Kortessem en De Kids in Hasselt.”

4 comments

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Tof! Maar komt een beetje op een ongelukkig moment denk ik.

  • Hedwig Neesen

    Wij denken niet dat het voor “de mensen” bestemd is, enkel voor de leerlingen. En die zijn zowel in de klas als tijdens de pauzes alleszins samen in groep.
    Anderzijds neemt de stress wel toe. Zonet zijn alle schoolreizen naar Italië verboden.

Geef een reactie