Legendarische Silverwings van Scala staat te koop

Het begon met occasionele weekendoptredens in Belgische zalen. Maar al snel werd het Aarschotse meisjeskoor Scala een fenomeen. De meisjes werden gevraagd in alle uithoeken van het land en ook in de buurlanden werden ze bijzonder populair.

Dat was een opgave! Hoe krijg je een bende van een paar tientallen zangeressen met begeleiding in een weekend veilig naar pakweg Zwevezele, Virton en Genoelselderen. De oplossing heette Gerry Vranken en de Silverwings. Neen, dat is geen populaire rock&roll band maar een uiterst bekwame buschauffeur die investeerde in een erg comfortabel voertuig dat hij ook trendy liet pimpen. Gerry sloot een akkoord met Stijn en Steven Kolacny en dat zou een van de bouwstenen van het succes van het meisjeskoor worden. De Silverwings zag er bijzonder lekker uit en binnen bood de bus de meisjes alles waar ze nood aan hadden om hun optredens in de beste condities voor te bereiden.

Gerry was niet alleen de man die de Scalameisjes naadloos en zonder ongevallen van A naar Z bracht. Hij was ook een vertrouwensfiguur voor het koor. Iemand waar ze hun verhaal bij kwijt konden, iemand die hun emoties kon kanaliseren, iemand die ze konden vertrouwen. Zeg maar een soort vaderfiguur.

Gerry Vranken surfte mee op de vleugels van het succes van Scala. Het koor ging op tournee in de VS en Azië. Maar nooit zonder Gerry! Hij had wereldwijd letterlijk het stuur in handen. Tot vorige week.

Gerry Vranken werd tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen verkozen tot schepen in Aarschot. Met openbare werken en wateroverlast heeft hij twee belangrijke mandaten in handen. En dat wil de schepen goed doen. Hij wordt voltijds politicus. De legendarische Silverwings staat te koop.

Bye bye Silverwings. Na meer dan 10 jaar en vele honderdduizenden veilige kilometers. Zonder kras of stoot. Zonder ons ooit in de steek te hebben gelaten. Hebben we met pijn in het hart besloten om je te verkopen zodat ik mij volledig kan toeleggen op mijn schepenmandaat in mijn geliefde Aarschot.

Ongetwijfeld heeft Gerry Vranken dit scenario doorgepraat met de broers Kolacny. Scala heeft zijn transport op orde. Schepen Vranken kan zich nu enkel concentreren op zijn bevoegdheden. Iets wat hij ongetwijfeld met veel overgave zal doen. Vader Albert Vranken kan eindelijk ongestoord met pensioen. De bus wacht niet langer!

Geef een reactie