Carnavalstoeten Zichem en Bekkevoort maar ook Grashopperstocht op zelfde datum

Zichem liet zich de afgelasting van de carnavalstoet niet echt aan het hart komen. In de café’s werd stevig uit de bocht gegaan en dat zal de volgende twee dagen niet anders zijn.

De stoet is ondertussen verplaatst naar zondag 22 maart. Dat leek eerst evident maar ondertussen zijn er toch een paar zure opmerkingen gemaakt over die nieuwe datum.

De carnavalstoet van Bekkevoort staat namelijk diezelfde dag op de agenda. Voor een jong initiatief als de stoet in Bekkevoort wordt het moeilijk om de concurrentie met Zichem aan te gaan.

Maar ook wandelclub De Grashoppers Keiberg heeft een probleem met de nieuwe datum. Op 22 maart staat hun Grashopperstocht op de agenda. De club heeft daarvoor het ontmoetingscentrum De Hemmekes afgehuurd en dat ligt op het parcours van de carnavalstoet. De Grashopperstocht lokt een paar duizend wandelaars uit gans Vlaanderen. Allicht is dat allemaal wel oplosbaar maar er zal toch moeten gepraat worden om de organisatie vlot te laten verlopen. Vooral voor de technische dienst en de politiediensten zal dit een extra belasting zijn.

Geef een reactie