Voorbereiding World Choir Games in Den Egger Scherpenheuvel

Gent en Antwerpen zijn van 5 tot 15 juli 2020 de thuissteden voor de World Choir Games (WCG). Dat is de grootste competitie voor zangkoren wereldwijd. Er nemen 542 koren met ongeveer 21.000 koorleden uit 69 landen deel aan die competitie.

Ook vanuit Vlaanderen nemen 133 koren deel. Veel van die verenigingen hebben weinig internationale ervaring. Om dat te verhelpen organiseert Koor & Stem de World Choir Games Presentatieconcerten. Koren die meedoen aan de competitie kunnen zich daar laten evalueren door een internationale jury.

Een van die prestatieconcerten vond op zondag 23 februari plaats in Den Egger in Scherpenheuvel. Popkoor Vocalicious opende die testsessie. Zij nemen tijdens de WCG deel aan de open competitie voor Popkoren.

Op woensdag 8 juli vindt in Den Egger ook nog een zogenaamd Vriendschapsconcert plaats. Daar zullen koren uit de ganse wereld aan deelnemen. Ze kunnen zich op die manier voorbereiden op de effectieve competitie in Gent en Antwerpen.

Geef een reactie