Twitter verkettert gemeenteraadslid Pieter Boudry na dubieuze tweet over moordaanslag Hanau

Gemeenteraadslid voor N-VA in Scherpenheuvel-Zichem Pieter Boudry kreeg vandaag onder meer viroloog en hoofd van het labo van KUL Marc Van Ranst over zich heen op Twitter. Van Ranst is een van de topexperts die zich onder meer concentreren op de strijd tegen het COVID-19 virus. Daarnaast is hij ook erg kritisch voor de standpunten van N-VA.

Pieter Boudry postte gisteren een tweet waarin hij de link leek te leggen tussen de allicht racistische moordpartij in het Duitse Hanau en de massamigratie.

Gemeenteraadslid Boudry kreeg meteen na zijn tweet een reeks verwijten naar zijn hoofd. De liberale politica Alexandra D’Archambeau beoordeelde de tweet van Pieter Boudry als ranzig.

OKE DUS (nu komt ie):

Het is dus de schuld van de immigratie dat er extreem rechtse zotten rondlopen.

Hoe zat dat dan met Hitler? Was het de schuld van de joden? #ranzig#degoutanthttps://twitter.com/boudrypieter/status/1230437666497454082 …

Maar ook een aantal andere twitteraars kropen in het klavier.

Philippe Boey schreef: “Pieter Boudry moet zwaar veroordeeld worden. We moeten het opfokken van de racistische achterban stoppen. ik hoop dat echte beleidsmakers dit inzien #StopHetOpfokkenVanJeAchterban #MUTTEN

Eddy Van Thielen schreef: “Hier nog zo éne… hij zegt tegen geweld te zijn, en gebruikt de hashtags #StopExtremisme #StopGeweld… tegelijkertijd zaait hij haat, en roept op tot geweld tegen immigranten… Ja, ja, ja… Pieter Boudry kan dat…”

Spindokter Huis schreef: “Deze ronduit ranzige tweet van Pieter Boudry is zonet verwijderd. @de_NVA kennende zal het daarbij blijven. Bij eender welke andere democratische partij zou nu de procedure tot uitzetting al zijn opgestart… #Hanau

Pieter Boudry moet stevig geschrokken zijn van zoveel tegenwind. Hij verwijderde de tweet maar op het internet is alles hertraceerbaar. Professor Marc Van Ranst spitte de tweet van Boudry weer boven en reageerde messcherp met dit als antwoord.

Pieter Boudry probeerde nog om de meubels te redden. Hij postte opnieuw een tweet met een link naar de feiten in Hanau maar met een aangepaste tekst.

De twittergemeenschap was echter alert en reageerde opnieuw erg negatief.

Stijn@aBelgian Replying to @BoudryPieter Delete uw account.

Vaak waren de reacties ook cynisch-grappig. Stijn Raceboy postte een gif met een windhaan als reactie.

Kim de Vos roept op om Pieter Boudry te blokkeren. Wie dat retweet mag Alpaca’s komen aaien.

Pieter Boudry is de echtgenoot van Katrien Jansseune. Zij was jarenlang de woordvoerder van Theo Francken. De gewezen staatssecretaris ging vrijdag nog wel even flink in de clinch met Marc Van Ranst maar dat ging niet over de tweet van Pieter Boudry. Ook N-VA als partij ging niet in op de discussie.

Geef een reactie