Basisschool Den Hulst in Testelt zet escaperoom in voor bewustmaking over pestgedrag

De Week tegen pesten loopt op zijn einde. Die bewustmakingscampagne kreeg vooral veel aandacht in de sociale media waar nogal wat mensen en opvallend veel politici vier stippen op hun hand kliederden om zich solidair te tonen. Stip-it was trendy!

Dat deden ze ook in de vrije basisschool Den Hulst in Testelt maar het schoolteam ging nog een heel eind verder. Ze werkten een knappe actie uit waarbij de leerlingen met mekaar moesten samenwerken om uit een escaperoom te ontsnappen.

‘Sam de Robot’ is een lessenpakket over piekeren voor de derde graad. Maar het zijn meer dan een paar lessen: er komt ook effectief een escaperoom naar de speelplaats. Leerlingen kunnen er enkel uit ontsnappen door codes te kraken en, vooral door samen te werken.

‘Het draait er om dat leerlingen het piekeren zelf leren herkennen en weten hoe ze zich tegen die negatieve gedachten moeten wapenen’, vertelt directeur Lieve Vangenechten. ‘Dat vinden we heel belangrijk, zeker voor onze oudste leerlingen, die binnen een half of anderhalf jaar naar het secundair onderwijs gaan. Na de escaperoom werken we in de klas verder op het thema met de hulp van het lessenpakket dat met de ontsnappingskamers meekomt.’

Geef een reactie