Opnieuw vaststelling van drugs en alcohol tijdens verkeerscontroles

Teams van de politiezone Demerdal voerden dinsdagnamiddag controles uit op drie verschillende plaatsen in Diest en Scherpenheuvel-Zichem. Daarbij werden 373 bestuurders gecontroleerd

Op Schoonaerde in Diest stelden de agenten volgende overtredingen vast:

  • 2 personen droegen geen autogordel
  • 1 bestuurder gebruikte een gsm tijdens het rijden
  • 1 voertuig was niet in orde met de jaarlijkse keuring

Op de Ernest Claesstsraat in Zichem legde een 33-jarige man uit Averbode een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een 36-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem was onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs werd gedurende 3 uur ingehouden. Ook een 30-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd gedurende 6 uur ingehouden.

In Scherpenheuvel centrum legde een 37-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem een positieve speekseltest (drugs). Zij moest haar rijbewijs onmiddellijk inleveren voor een periode van 15 dagen. Ze was bovendien in het bezit van gebruikershoeveelheid drugs. Een andere bestuurder stond geseind voor het betekenen van een verval van het recht tot sturen en de opsporing van zijn verblijfplaats.

Geef een reactie