Bekkevoort investeert in ledverlichting

In de loop van 2020 zal in verschillende straten in Bekkevoort de openbare verlichting vervangen worden door ledverlichting. De gemeente Bekkevoort kan voor de financiering hiervan een beroep doen op het Toekomstfonds van PBE.

In Bekkevoort krijgen volgende straten in 2020 ledverlichting:

  • Robbesrodestraat
  • Renaat Woutershof
  • Eugeen Coolstraat – Berkstraat (ten noorden van N29)
  • Zandstraat
  • Langerode
  • Koestraat
  • Oude Tiensebaan (tussen N2 en het rusthuis)
  • Oude Leuvensebaan (tussen aansluiting Steenberg en Oude Tiensebaan)
  • Dorpsstraat
Toekomstfonds

Gemeenten uit het werkingsgebied van PBE (Provinciale Brabantse Energiemaatschappij, een onderdeel van Fluvius), zoals de gemeente Bekkevoort, kunnen aanspraak maken op het Toekomstfonds voor de omschakeling van de openbare verlichting naar ledverlichting.

De gemeente Bekkevoort beschikt over een bedrag van 1.104.649 euro in het toekomstfonds bij PBE. Hiervan wordt 125.130,30 euro gebruikt voor de installatie van ledverlichting in bovenvermelde straten.

Voordelen ledverlichting

Ledverlichting heeft een aantal voordelen tegenover de klassiekere openbare verlichting. Het energieverbruik is veel lager en daardoor is er een besparing op de factuur. Ledverlichting is ook milieuvriendelijker.

Geef een reactie