Jeroen Meus wordt voorgedragen als ereburger van stad Leuven

De bekende TV-kok en inwoner van Scherpenheuvel-Zichem Jeroen Meus wordt door het stadsbestuur van Leuven voorgedragen als ereburger van de stad. Meus is geboren en getogen in Leuven en was er eerder al stadskok. Zijn programma Dagelijkse Kost wordt in Leuven opgenomen.

Jeroen Meus heeft een nauwe band met de stad. Met Luzine, het restaurant waar hij acht jaar eigenaar van was, zette hij Leuven op de culinaire kaart. Meus startte ook de hotdogketen Würst op in Leuven.

Van 2008 tot 2010 was Meus stadskok van Leuven. Hij organiseerde tien initiatieven om Leuvenaars bij elkaar te brengen, waaronder Picknick in het Park dat nog steeds elke zomer plaatsvindt. In 2009 werd Leuven onder zijn ambassadeurschap ‘Stad van de Smaak’.

Het ereburgerschap wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor Leuven, als blijk van waardering. Onder meer zuster Jeanne Devos en voormalige rectoren Marc Vervenne en André Oosterlinck ontvingen de titel.

Volgende week staat het ereburgerschap op de agenda van de gemeenteraad.

Geef een reactie