LichtVast bouwt knappe fototentoonstelling met de focus op Diest

Fotoclub LichtVast uit Diest organiseert op 15 en 16 februari 2020 haar vijfde fotosalon in de Lakenhalle te Diest. De vorige edities waren stevige publiekslokkers en konden rekenen op ruim 1500 bezoekers. Dat verdient deze editie zeker ook. Wij gingen al even kijken tijdens de openingsreceptie en we waren verbaasd over zoveel meesterschap van wat uiteindelijk toch nog steeds fotografen zijn die dit als een hobby doen.

“Wij selecteren niet zelf wat op de expositie aan bod komt en wat niet”, zegt voorzitter van LichtVast Filip Beelen. “We hebben 120 leden waarvan een zestigtal zeer actief zijn. Zij hebben voldoende verantwoordelijkheid maar ook knowhow om zelf hun selectie te maken. Zij bieden ons fotomateriaal aan dat zonder probleem op de tentoonstelling kan getoond worden.”

Fotoclub LichtVast startte in 2012 met 16 leden. Op 5 jaar tijd groeide de club uit naar meer dan 180 leden maar daar waren een aantal studenten bij die vooral lid waren vanuit hun behoefte om kennis en ervaring te tanken. In 2020 heeft de club 120 leden. Ongeveer de helft daarvan is zeer frequent aanwezig bij de activiteiten van LichtVast, wat op zich bijzonder veel is voor een fotoclub.

LichtVast is vooral een doe-club

LichtVast is ook vooral een doe-club. Alles draait om samen fotograferen en leren van elkaar.  De club organiseert ieder jaar een vijftigtal activiteiten voor de leden.
Elke twee jaar is er ook een fotosalon.  Dit weekend zijn in Diest 80 vrije werken en 20 themawerken te bezichtigen. Ze kiezen bij LichtVast steeds een thema dat nauw aansluit bij de stad. Met “Diest Leeft” volgen ze een trend. Eerder zette het stadsbestuur al Diest Durft in de markt.

Je kan in de Hallezaal onder meer knap werk zien van de Open Dag in het trainingscentrum paracommando in Schaffen maar ook zeer mooie sfeerbeelden van de stad en zowat alle publieke evenementen die in 2019 in Diest plaats vonden.
De themawerken worden tijdens het salon te koop aangeboden ten voordele van ‘De Lift Education’, een school voor jongeren met een autismespectrumstoornis.

Twee fotografen krijgen specifieke aandacht. David Vanthienen en Ronnie Husson mochten een eigen hoekje opbouwen waar ze wat extra werk kunnen tonen.

Je kan de fototentoonstelling bezoeken op zaterdag 15 februari van 13 tot 19 uur en op zondag 16 februari van 10 tot 17 uur.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Zondag maar eens gaan kijken en eveneens foto’s gaan kijken bij de Diestse Vrijzinnigen. Tenzij Dennis ons van onze sokken blaast 😉

Geef een reactie