Marieke Vervoort krijgt straatnaam in Schelle

Vorige week pleitte Scabsfrontman Guy Swinnen nog nadrukkelijk voor een straatnaam voor de in oktober overleden paralympische kampioene Marieke Vervoort. Dat gebeurde toen in het kader van een campagne van Radio 1 om straten de naam van een opmerkelijke vrouw te geven.

In de wandelgangen dook toen het gerucht op dat het nieuwe zwembad in Diest naar Marieke Vervoort zou genoemd worden maar daar is voorlopig geen enkele officiële bevestiging over. Het is overigens aan de gemeenteraad om die beslissing te nemen, na advies van de cultuurraad.

Symbool van moed en doorzetting

Ondertussen heeft een andere gemeente in Vlaanderen het gras voor de voeten van Diest weg gemaaid. Schelle vernoemt een straat naar de Diesterse atlete.

Burgemeester Rob Mennes(CD&V) van Schelle: “Zij staat symbool voor moed en doorzettingsvermogen. Dat verdient een blijvende erkenning”

Schelle geeft ook nog een tweede straat de naam van een vrouw. In een nieuwe verkaveling in Schelle komt een Anne Frankstraat. “Met de keuze voor Anne Frank willen we de mensen er aan laten herinneren hoe gevaarlijk extremisme kan zijn”, zegt de burgemeester.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.