Brandweer Scherpenheuvel schenkt opbrengst kersthutteke aan Locomodiva’s for Think Pink

De populairste pop-upkroeg van Scherpenheuvel is zonder de minste twijfel het Kersthutteke van de brandweer. De kerstmarkt in Scherpenheuvel scharniert zich ieder jaar rond de sympathieke buitentoog. De pompiers beginnen er al op zaterdag aan. Dan zijn ze de pleisterplaats van de wekelijkse marktbezoekers, al lokt de populariteit van het hutteke ook een schare vaste fans. De nacht is vaak kort want het kersthutteke scoort zeer hoog voor sfeer en gezelligheid. Op zondag moeten de pompiers opnieuw aan de bak want dan staat de kerstmarkt er.

Opbrengst naar Locomodiva’s for Think Pink

Al die gezelligheid schuift ook wel wat en de brandweermensen hebben er een goede gewoonte van gemaakt om een belangrijk stuk van die winst door te schuiven naar een goed doel. Deze week mocht wielerclub voor madammen de Locomodiva’s 1200 euro op hun rekening bijschrijven. Zij gaan dat bedrag integraal naar Think Pink storten maar de krasse fietsers willen daar nog een smak bovenop doen.

Bike for Think Pink Classic

In september 2020 nemen ze deel aan Bike for Think Pink Classic, een vierdaagse fietstocht van Amsterdam naar Brussel. Hun inschrijvingsgeld van 375 euro betalen de diva’s zelf maar ze engageren zich ook om ieder 750 euro bijeen te schrapen voor het onderzoek naar borstkanker.

Uiteraard mikken ze op een zo hoog mogelijk bedrag en daarom organiseert het team van de Locomodiva’s op zaterdag 15 februari een trappistenavond. Die zou oorspronkelijk plaats vinden in het paviljoen van Dassenaarde maar dat is vorige maandag zwaar beschadigd door een blikseminslag. De diva’s verhuizen daarom naar de kantine van FC Okselaar. Vanaf 16 uur kan je aan een trappistenmarathon beginnen maar denk wel aan een BOB. Smakelijk!

Geef een reactie