Storm Ciara blaast dakplaten van koepelkapel, park rond basiliek gaat dicht

Bij post Scherpenheuvel van brandweerzone Vlaams-Brabant Oost liepen vlak na de middag de eerste twee meldingen voor stormschade binnen. Onder meer het zinken dak van de koepelkapel naast de basiliek was losgekomen. De brandweer zette de ladderwagen in en kon het dak opnieuw dicht leggen en stabiliseren.

De schade was wel aanleiding om het park rond de basiliek af te sluiten. Stagiair-priester Geert Narinckx haalde zijn creativiteit en goede wil boven. Met een bol touw improviseerde hij een afbakening van de toegangswegen. Enkel de centrale toegang naar de basiliek blijft open.

Ondertussen blijven bij post Scherpenheuvel de vraag naar tussenkomst binnendruppelen; Onder meer in de Frans Smeyersstraat is een schouw ingestort.

Geef een reactie