Openbare verlichting blijft branden door storm Ciara

Fluvius gaat op vraag van heel wat steden en gemeenten de openbare verlichting vannacht nergens doven. Dat heeft alles te maken met storm Ciara. Die bereikt zijn hoogtepunt boven Vlaanderen rond 22 uur. Allicht zal dat voor veel schade zorgen. Ciara evolueert in de vooravond naar windkracht 8 beaufort maar in het binnenland kunnen windstoten tot 120 km/uur voorkomen. Door de lichten te laten branden zijn eventuele obstakels beter zichtbaar en kunnen de hulpdiensten op een veiliger manier hun werk doen.

Ook in Scherpenheuvel-Zichem zal dat het geval zijn. De stad schakelde enkele jaren geleden de verlichting ’s nachts bijna volledig uit maar ondertussen blijven de lichten op een aantal cruciale punten weer branden. Schepen van Milieu Nico Bergmans raadt de inwoners wel aan om binnen te blijven indien mogelijk. Het ergste van de storm moet immers nog komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.