Brandweerkorps post Scherpenheuvel is allicht het productiefste korps van Vlaanderen

Het brandweerkorps van Scherpenheuvel-Zichem had vorig jaar tijdens de maanden maart en april een opvallend probleem. Er waren weinig interventies maar er stonden op bepaalde momenten ook opmerkelijk weinig vrijwilligers aangemeld in het oproepingssysteem. Die hadden op dat moment allicht wat beters te doen. De reden voor die opvallende afwezigheid werd een paar maanden later duidelijk. Het korps heeft recent een stevige verjongingskuur ondergaan en dat was te merken aan het aantal rondbuikige dames die zich steeds zwangerder in de buurt van de kazerne manifesteerden.

Vijf baby’s op amper twee maanden tijd

Tussen 11 november 2019 en 5 januari 2020 werden liefst 5 baby’s geboren in het korps. Ze moeten daarmee in Scherpenheuvel allicht het productiefste brandweerkorps van Vlaanderen zijn. Bij vier van de vijf geboortes is de papa een brandweerman maar voor Tjalle Lemmens is het nog een beetje specialer. Zij is zelf stagiair-brandweervrouw en ook de papa, Kerim Kerstens, is brandweerman in Scherpenheuvel. Maar ook de vader van Tjalle, Karel Lemmens, is al jarenlang brandweerman in hetzelfde korps. Op de jaarlijkse korpsmaaltijd kunnen zij voortaan een familietafel reserveren.

Op de foto onderaan:

Kerim Kerstens en Tjalle Lemmens met hun zoontje Mille, Ellen Geldermans en Diederik Mattheus met hun zoontje Mick, Nora De Ruyter en Simon Grumeau met hun dochter Mila, Hanne Janse en Seppe Exelmans met hun dochter Jozefien en Elien Alaerts en Robbe Swolfs met hun dochter Nore.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.