Peiling “Thuis in de toekomst” geeft aan hoe de Vlaming in de toekomst wil wonen

Op de website van een aantal steden en gemeenten loopt sinds deze week een peiling naar hoe de Vlaming in de toekomst wil leven. Aan de hand van een aantal vragen kan je aangeven welke je gevoeligheden zijn. De test stelt een aantal pertinente vragen die vaak ook een breuk suggereren met de huidige woonsituatie in Vlaanderen.

Een paar voorbeelden:

  • Wil je een parking voor je deur of toch eerder groen en een gemeenschappelijke parking op wandelafstand?
  • Wil je eerder een beperkte private tuin of een grote gemeenschappelijke tuin, samen met de buren
  • Ben je bereid om mee de publieke ruimte te onderhouden?
  • Wil je een trampoline in iedere tuin of een gemeenschappelijke speelruimte voor alle kinderen?
  • Ben je bereid om verder om te rijden en de buurt veiliger te maken voor fietsers?

De test afleggen duurt amper een paar minuten en aan het einde krijg je een resultaat te zien. Dat geeft grafisch weer hoe jij vandaag woont. Het wordt dan duidelijk dat de test niet geheel vrijblijvend is. Je krijgt namelijk ook een alternatief te zien voor de huidige situatie. Dat alternatief zet in op de ontwikkeling van meer publieke ruimte, een dichtere woondensiteit en meer groene zones. Je kan de klemtonen van het woonbeleid voor de toekomst hieronder zien.  Op de subwebsite van Thuis in de toekomst staan ook een knappe reeks foto’s van woonprojecten in Vlaanderen waar men al met alternatieve principes aan de slag ging.

Thuis in de toekomst is momenteel onder meer aanklikbaar op de gemeentelijke websites van Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge. Allicht kan je de peiling ook op de andere gemeentelijke websites snel terugvinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.